Odkryj ze mną moc natury i holistycznie wspieraj swój organizm na co dzień! Dowiedz się, jakie właściwości drzemią w naturalnych składnikach zawartych w suplementach diety Naturalnie Zdrowi i wykorzystaj ich potencjał w codziennej diecie.
CZARNY CZOSNEK
Kilka razy bardziej efektywny od zwykłego czosnku
Powstaje w wyniku długotrwałej fermentacji świeżego czosnku w wysokiej temperaturze i wilgotności. Dzięki temu procesowi wzbogaca się nawet kilkunastokrotnie w składniki bioaktywne. Dodatkowo traci swój charakterystyczny zapach i nabiera słodkiego smaku.
Zaliczany do grupy superfood
Wysoka zawartość składników bioaktywnych sprawia, że czarny czosnek znajduje się na liście superfood, czyli żywności nieprzetworzonej, naturalnie wzbogaconej w cenne składniki aktywne oraz wyjątkowo korzystnie oddziałującej na zdrowie człowieka.
Kopalnia właściwości prozdrowotnych
Zawiera aż 18 z 20 podstawowych aminokwasów. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wspiera układ odpornościowy, działa antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Może być stosowany przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie. Wykazuje właściwości neurochronne, hepatoprotekcyjne oraz obniża poziom cukru we krwi.


WITAMINA D3 Z LANOLINY OWCZEJ
Bardziej przyswajalna od form syntetycznych
Według badań witamina D3 pozyskiwana z lanoliny owczej jest lepiej wchłaniana przez nasz organizm. Występuje w formie cholekalcyferolu, czyli takiej samej substancji, która znajduje się w naszej skórze i powstaje podczas ekspozycji ciała na działanie słońca.
Naukowo potwierdzone działanie
Witamina D3 korzystanie wpływa na nasze zdrowie. Wspiera układ odpornościowy, nerwowy, kostny i mięśniowy. Wspomaga wchłanianie wapnia i fosforu oraz jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Pomaga uzupełnić niedobory
Zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę D3 to minimum 1000 UI. Jednak organizm nie jest w stanie samodzielnie uzupełnić niedoborów witaminy D, gdy nasza ekspozycja na działanie słońca jest zbyt mała. Dlatego zaleca się jej suplementację szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
WITAMINA K2-MK7 Z SOI NATTO
Wysoko przyswajalna forma witaminy K2
Witamina K2-MK7 powstaje w wyniku fermentacji soi natto przez bakterie Bacillus Subtillis Natto. Jej naturalne pochodzenie sprawia, że jest to jedna z najlepiej przyswajalnych form witaminy K2.
Pełni ważną funkcję w organizmie
Witamina K2 jest wsparciem w prawidłowym funkcjonowaniu układu kostnego. Odpowiada m.in. za wzmacnianie kości, transport wapnia oraz szybszą regenerację kości po urazach. Wspiera układ krwionośny, zapewniając prawidłową krzepliwość krwi oraz zmniejszając ryzyko zawału serca.
Wspiera działanie witaminy D3
Suplementacja witaminy K2 wraz z witaminą D3 to połączenie działające z korzyścią dla naszego zdrowia. Witamina K2 współgra z witaminą D3, tworząc duet wspierający odporność oraz regulujący gospodarkę wapnia w organizmie.