You are currently viewing Odkryj moc natury!

Odkryj moc natury!

Odkryj ze mną moc natury i holistycznie wspieraj swój organizm na co dzień! Dowiedz się, jakie właściwości drzemią w naturalnych składnikach zawartych w suplementach diety Naturalnie Zdrowi i wykorzystaj ich potencjał w codziennej diecie.

CZARNY CZOSNEK

  • Kilka razy bardziej efektywny od zwykłego czosnku

Powstaje w wyniku długotrwałej fermentacji świeżego czosnku w wysokiej temperaturze i wilgotności. Dzięki temu procesowi wzbogaca się nawet kilkunastokrotnie w składniki bioaktywne. Dodatkowo traci swój charakterystyczny zapach i nabiera słodkiego smaku.

  • Zaliczany do grupy superfood

Wysoka zawartość składników bioaktywnych sprawia, że czarny czosnek znajduje się na liście superfood, czyli żywności nieprzetworzonej, naturalnie wzbogaconej w cenne składniki aktywne oraz wyjątkowo korzystnie oddziałującej na zdrowie człowieka.

  • Kopalnia właściwości prozdrowotnych

Zawiera aż 18 z 20 podstawowych aminokwasów. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wspiera układ odpornościowy, działa antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Może być stosowany przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie. Wykazuje właściwości neurochronne, hepatoprotekcyjne oraz obniża poziom cukru we krwi.

 WITAMINA D3 Z LANOLINY OWCZEJ

  • Bardziej przyswajalna od form syntetycznych

Według badań witamina D3 pozyskiwana z lanoliny owczej jest lepiej wchłaniana przez nasz organizm. Występuje w formie cholekalcyferolu, czyli takiej samej substancji, która znajduje się w naszej skórze i powstaje podczas ekspozycji ciała na działanie słońca.

  • Naukowo potwierdzone działanie

Witamina D3 korzystanie wpływa na nasze zdrowie. Wspiera układ odpornościowy, nerwowy, kostny i mięśniowy. Wspomaga wchłanianie wapnia i fosforu oraz jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

  • Pomaga uzupełnić niedobory

Zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę D3 to minimum 1000 UI. Jednak organizm nie jest w stanie samodzielnie uzupełnić niedoborów witaminy D, gdy nasza ekspozycja na działanie słońca jest zbyt mała. Dlatego zaleca się jej suplementację szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

 

WITAMINA K2-MK7 Z SOI NATTO

  • Wysoko przyswajalna forma witaminy K2

Witamina K2-MK7 powstaje w wyniku fermentacji soi natto przez bakterie Bacillus Subtillis Natto. Jej naturalne pochodzenie sprawia, że jest to jedna z najlepiej przyswajalnych form witaminy K2.

  • Pełni ważną funkcję w organizmie

Witamina K2 jest wsparciem w prawidłowym funkcjonowaniu układu kostnego. Odpowiada m.in. za wzmacnianie kości, transport wapnia oraz szybszą regenerację kości po urazach. Wspiera układ krwionośny, zapewniając prawidłową krzepliwość krwi oraz zmniejszając ryzyko zawału serca.

  • Wspiera działanie witaminy D3

Suplementacja witaminy K2 wraz z witaminą D3 to połączenie działające z korzyścią dla naszego zdrowia. Witamina K2 współgra z witaminą D3, tworząc duet wspierający odporność oraz regulujący gospodarkę wapnia w organizmie.

Dodaj komentarz